Dienstverlening

Minder flat, meer dienstverlening

 

Waarin verschilt Mozaïek met andere serviceflats?

Een veel gehoorde uitspraak: ” Zolang men in een serviceflat kan wonen kan men ook in zijn eigen huis wonen.” Voor vele senioren is dat zo, maar niet voor allemaal.

Dienstverlening, daarin verschilt Mozaïek met andere serviceflats

  • eigen huishoudhulp
  • een inwonende permanentie
  • werkt nauw samen met het Team Thuisverpleging Groot Oud-Heverlee.

MOZAÏEK ZORGT AL JAREN VOOR MOEDER . OOK NU…. (Edward , zoon van overleden bewoonster Martha )

“In 2008 kozen we na een ziekenhuisopname samen met moeder bewust voor een verblijf in Mozaïek. Moeder was toen ondanks haar 89 jaar nog zeer energiek en bij de pinken. Een eigen flat ingericht met haar meubelen en gordijnen en verder alle privacy , maar toch ‘ een oogje in het zeil’ was dus de perfecte oplossing. Ze kon daar naar harte lust schilderen en tekenen. Gaandeweg werd moeder echter minder mobiel, en meer zorgbehoevend ten gevolge van een agressieve aandoening.

Het voltallige team van Mozaïek evolueerde met haar mee en paste de zorg helemaal aan : thuisverpleging verbonden aan het huis, extra aandacht van de medebewoners, de nacht-permanentie die s’avonds bij het afsluiten nog eens ging kijken , bijkomende huishoudhulp van Mozaïek, nog later nachtzorg  die 2 x per nacht langs kwam. medewerkers, haar kinderen hielpen de hiaten mee opvullen.

Wij werden altijd nauw betrokken en alle beslissingen werden in overleg samen genomen, rekening houdend met de mogelijkheden en de beperkingen van het huis.

Moeder is volgens haar wens tot het einde in haar flat kunnen blijven.